Kayıt Ol
Şifremi Unuttum
Eski çağlara kadar giden parfüm tarihi, Yunanlılara ve Romalılara dayanır. Parfümü ilk kullanan milletler ise Mısırlılar, Hindular, Çinliler, ve Araplar’dır. Parfüm, adını Latince’de "uçucu” anlamına gelen "per fumum” sözcüğünden alır.
Parfümler, doğal bitki özleri ve esansları üzerine birtakım zararsız kimyasal maddelerin eklenmesi ile elde edilir. Parfümlerde baskın olan koku ise elde edildiği bitki özlerinin kokusu olmaktadır. Bu kokular birbirinden farklı tonlarda olabileceği gibi bazen birbirini ortaya çıkartan ve yoğunluk sağlayan benzer kokular da olabilir. Parfümlerin içlerinde kullanılabilen yüzlerce çeşit bitki özü vardır.
Parfüm Yapımı
Parfüm yapımında ilk önce esansı çıkarılacak en iyi bitkilerin toplanması gerekmektedir çünkü burada çiçek kalitesi esansın da kalitesini oluşturacaktır.
Parfüm üretiminde daha sonra toplanan çiçeklerin öz yağları çıkarılır. Bu yağlar aynı zamanda çiçeklerin içindeki koku moleküllerini taşıyan esansları da içerir.
Elde edilen esanslar harmanlanarak parfüm esans harmanı oluşturulur.
Hazırlanan harman ise belirli bir süre dinlendirilmeye bırakılır.
Daha sonra elde edilen parfüm, parfüm uzmanları tarafından test edilir ve ideal kokuya ulaşıp ulaşmadığı kontrol edilir.
Parfüm Bitkileri
· Gül
· Bergamot
· Parfüm çiçeği (Melisa)
· Amber
· Biberiye
· Yasemin
· Vanilya
· Orkide
· Portakal
· Limon
· Badem